Otvorena izložba fotografija „Žene u ruralnom razvoju RH“

U izložbenom prostoru udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare 17.06., ponedjeljak, u 14h otvorena je izložba fotografija „Žene u ruralnom razvoju RH“.

Izložba je završni dio  projekta „Žene jugoistočne Europe u mreži za ruralni razvoj“, koji je  provodio GTF Regionalni centar za jednakost spolova iz Zagreba u partnerstvu sa sedam organizacija iz sedam zemalja regije, a podržali su ga Vladin ured za ravnopravnost spolova i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, predstavljen je u Virovitičko-podravskoj županiji u lipnju 2012. u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije.

Cilj projekta bio je doprinijeti poboljšanom sudjelovanju žena u ruralnom razvoju i osnaženju ruralnih žena u 7 zemalja Jugoistočne Europe, a svrha projekta postaviti metode i alate strateškog okvira korištenih kao potpora umrežavanju žena u ruralnom razvoju WoRD, sudjelovanje u postojećim, planiranim ili potencijalnim LAG-ovima u područjima 7 zemalja Jugoistočne Europe.

Izložba fotografija “Žene u ruralnom razvoju RH” putuje po cijelom području Republike Hrvatske te je do sada postavljena u nizu galerija i srodnih institucija, primjerice u Zagrebu, Otočcu, Ljubuškom, Gospiću, Đurđevcu i dr.

Otvorenju izložbe u Kladarama  prisustvovali su  zamjenik načelnika općine Pitomača, predstavnice GTF-a, predstavnica LAG-a Virovitički prsten, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, predsjednica udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare koji su se obratili okupljenima prigodnim riječima.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije Desa Kolesarić  istaknula je važnost promicanja žena s ruralnih područja s obzirom da je riječ o iznimno vrijednim ženama čiji rad često ne dolazi do izražaja. Također, pohvalila je rad udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare koja okuplja i mlade u svom radu za očuvanju kulturne baštine i vodi brigu o očuvanju kulturnog identiteta pogotovo u današnja, suvremena vremena za što je prvenstveno zaslužna predsjednica udruge Ivke Mađar.

Izložba je postavljena u izložbenom prostoru udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare, Kladare do 23.06.2013.g.