Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika /slike/Povjerenstva slike 2019/Virovitica 20092019.jpg
U četvrtak, 19. rujna 2019. godine s početkom u 10,00 sati pokraj gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama te je predstavljen nacionalni multimodularni preventivni projekt „Lily“ Ministarstva unutarnjih poslova i partnera usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti. 

Suorganizatori događaja su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, Kazalište Virovitica, Hrvatska udruga pripovjedača Pričalica, Udruga S.O.S Virovitica, KUC Virovitica. 

Ujedno ovom prigodom tvrtka „Borovo“ predstavila je svoju startas tenisicu „#RESPECTUS Lily“ koja je izrađena s ciljem promicanja javne svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti.
Dio novčanog iznosa od prodaje ograničene linije tenisica „#RESPECTUS Lily“ tvrtka „Borovo“ izdvajat će u humanitarne svrhe za sklonište za žene.

Više o događanju na:
http://sosvt.hr/2019/09/obiljezen-nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama-6/
https://www.virovitica.net/na-prigodan-nacin-obiljezen-nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama/32792/
http://www.virovitica.hr/2019/09/ne-okrecite-glavu-projektom-lily-ukazuju-na-neprihvatljivost-nasilja-nad-zenama/
https://www.icv.hr/2019/09/ne-okrecite-glavu-projektom-lily-ukazuju-na-neprihvatljivost-nasilja-nad-zenama
http://www.glas-slavonije.hr/411049/4/Prekinuti-sutnju-nasilje-prijaviti-i-traziti-kaznu
https://slatina.net/predstavljen-projekt-lily/
https://viroviticko-podravska-policija.gov.hr/vijesti-8/virovitica-predstavljen-projekt-lily/9803
http://www.vpz.hr/2019/09/19/sredistu-virovitice-ne-okrecite-glavu-projektom-lily-ukazali-neprihvatljivost-nasilja-nad-zenama/