Obilježen Svjetski dan seoskih žena 15.10.2014. u gradu Orahovici

Povodom Svjetskog dana seoskih žena u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije održana je u gradu Orahovici manifestacija pod nazivom"Od tradicije ka suvremenosti" .

U sklopu događanja otvorena je izložba ručnih radova seoskih žena. Izloženi radovi  obuhvatili su tradicijske vještine izrade različitih predmeta kao i upotrebu novih tehnika izrade različitih predmeta , slika i modnih detalja. Svoje radove  predstavili su: Vesna Petričević  u suvremenim tehnikama obrade predmeta i slika ,Udruga Cer iz Crnca ,udruga Lipa iz Rastovca ,Udruga Umirovljenika iz Orahovice te LAG Papuk  predstavile su se tradicijskim vještinama izrade primijenjenim u modernom dizajnu kako predmeta uporabne vrijednosti tako i modnih detalja.

U sklopu događanja održan je i okrugli stol na kojemu je Ana Marija Petin predsjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije govorila o današnjem položaju žena iz ruralnih krajeva u javnom i političkom životu ,Saša Rister predsjednik LAGA Papuk održao je izlaganje na temu "Mjere ruralnog razvoja", Predsjednica povjerenstva Desa kolesarić prisutne je upoznala s ulogom Povjerenstva i važnosti uspostave ravnopravnosti spolova kao i važnosti obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena za postizanje afirmacije i pravilnog vrednovanja rada i uloge seoske žene u razvoju društva.

Manifestaciju su posjetili i učenici Srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovice pod vodstvom profesorice Suzane Đebro za koje je upriličeno predavanje o Ravnopravnosti spolova  koje su održale Ana Marija Petin  predsjednica županijske Skupštine Virovitičko-podravske županije i Desa Kolesarič predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije.

Opširnije na www.vpz.com.hr

www.radioorahovica.com

www.icv.com.hr

www.24sata.hr

www.slatina.net

domovina333.blogspot.hr

lokalnahrvatska.hr