Virovitica: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Jučer, 25. studenoga u vremenu od 10 do 12 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama, udruga S.O.S. Virovitica u suradnji s djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske, održali su javnu akciju na Trgu bana J. Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica). Akciju je svojim dolaskom podržala i Marija Vukomanović, članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Virovitičko-podravske županije.

Tijekom provođenja akcije, članovi udruge SOS Virovitica, predvođeni gđom. Desom Kolesarić, dijelili su građanima promotivni materijal i pružali i informacije o mogućnostima zaštite žena od nasilja, prepoznavanju oblika nasilja kao i o uzrocima i posljedicama nasilnog ponašanja usmjerenih prema ženama. 
Obilježavanjem Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama, želi se utjecati na svijest šire javnosti o problematici o kojoj se ne govori dovoljno, a predstavlja ozbiljan društveni problem. 
 Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama, obilježava se 25. studenoga, odlukom Ujedinjenih naroda u znak sjećanja i pijeteta prema sestrama Mirabel, koje je 25.11.1960. godine, dao ubiti Dominikanski diktator, radi njihovog aktivizma i borbe za demokraciju i ljudska prava.

Iz medija:
http://viroviticko-podravska.policija.hr/MainPu.aspx?id=225024
http://www.hrvzz.hr/novosti/vijesti_iz_clanica/zapocela_medunarodna_kampanja_16_dana_aktivizma_protiv_nasilja_nad_zenama-3160/
http://sosvt.hr/2015/11/obiljezen-medunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama-2/
http://www.24sata.hr/regionalne-vijesti/vijest/16-dana-aktivizma-zapocelo-meunarodnim-danom-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama
http://www.vpz.hr/2015/11/26/zapocela-medunarodna-kampanja-16-dana-aktivizma-protiv-nasilja-nad-zenama/